donderdag 7 april 2016

Nieuwe oogst

Economie gaat over het oogsten van verlangens en behoeften. Het is belangrijk de consument constant uit evenwicht te houden door hem dag in dag uit te confronteren met een tekort op zijn geluk. Daarmee blijft de droomfabriek draaien.
Elke mens hangt in een staat van opwinding in een draadloos netwerk dat hem permanent aftast op ontwakende illusies van zijn ego. Het ego zoekt bevestiging dat het er is en er toe doet. De opwinding is die van de kick van de kans.


Het sonderende netwerk en het gemankeerde ego vinden elkaar in de oneindige mogelijkheden van onze markt op de wijze van het orgasme. Het begrip orgasme is niet alleen afkomstig van het griekse orgasmos dat opwinding en zwelling betekent, het is ook gerelateerd aan impuls, opwinding en boosheid. Deze betekenis dekt naadloos het eenzame avontuur van de koper. Elk orgasme leidt tot een bevrediging van het tekort tot het ego uit twijfel aan zichzelf een nieuw gemis ervaart. Het netwerk heeft het signaal alweer opgevangen. En het oogsten begint van voor af aan.