vrijdag 25 november 2011

Een eng toeval

Zoals bekend telt een perfecte cirkel 360°. De omloop van de aarde om de zon duurt maar een fractie langer dan een graad per dag. Deze vreemde synchroniciteit alleen verwijst of naar de toevallige en unieke positie van de aarde ten opzichte van de zon die verantwoordelijk moet zijn voor de mogelijkheid van leven, of naar de mogelijkheid van een gemanifactureerd zonnestelsel.

De Egyptische beschaving lijkt bekend te zijn geweest met deze synchroniciteit want zij hanteerde wel een kalender van 360 dagen. De vijf ontbrekende dagen werden toegevoegd als 13de maand. Deze 13de maand bestond uit de geboortedagen van achtereenvolgens de goden Osiris, Isis, Seth, Nephthys en Horus. De ontbrekende tijd die later bekend werd als schrikkeldag werd niet voor niets toegekend aan de god van de onderwereld Anubis.

Hoewel altijd in het kalendersysteem aanwezig vond deze toekenning officieel plaats tijdens het decreet van Canopus van 6 maart 237 voor Christus. Canopus is dezelfde als Anubis en beiden vertegenwoordigen de Hondsster Sirius. Sirius wederom is de heldere ster waarop de Soefi mystici zich oriƫnteerden tijdens hun heilige reizen.