zondag 7 november 2010

Van Bolivia naar Berlijn

Er is vaak genoeg gewezen op de hellenistische architectuur als model voor Hitlers duizendjarige rijk. Natuurlijk zijn er voldoende analogieen aanwijzbaar. Speer liet zich graag inspireren door deze erfenis.

De nationaal socialistische geest huist echter in de kelder van een veel oudere ruine, namelijk in die van het tempelcomplex Puma Punku op de Boliviaanse hoogvlakte Altiplano. Tussen 1927 en 1930 is op deze site uitgebreid onderzoek gedaan door astronoom en astrofysicus Dr. Hans Ludendorff en de astronomen Professor Dr. Arnold Kohlschütter van de Universiteit van Bonn, Dr. Rolf Müller van het Astrofysisch Instituut van Potsdam en Dr. Friedrich Becker van Specula Vaticana.




Laten we niet vergeten dat Hans Ludendorff de jongere broer was van generaal Erich Ludendorff. Erich Ludendorff stond net als Rudolf Hess in nauw contact met Alistair Crowley. In zijn boek Gespräche mit Hitler van voormalig Nazi leider Hermann Rauschning staat een notitie van Crowley waarin deze zegt:  ‘He (Hitler) almost certainly got the Swastika from us. I personally had suggested it to Ludendorff in ‘25 or ‘26'. De swastika is een van onze oudste religieuze symbolen. Zoals overal op aarde was het ook in de voorasteekse cultuur bekend.











Het is overigens nog altijd onopgehelderd welk volk het complex van Puma Punku heeft gebouwd en door welke oorzaak het is verwoest. Volgens een legende van de Asteken is het complex in een nacht door een volk van reuzen opgericht. Vergelijkbare legendes vind je ook rondom de site Baalbek of Balabakk in Libanon. Het is onderhand een geaccepteerde aanname dat de geschiedenis van Puma Punku teruggaat tot 15000 jaar voor onze jaartelling. Albert Speer wist van dit alles.