maandag 29 november 2010

All along the watchtower

Als dieren voorafgaand aan een ramp gealarmeerd lijken en vluchtgedrag vertonen verwondert de mens zich over het dier en spreekt hij bewondering uit voor een eenzijn in de natuur dat voor de verschoppeling van de evolutie niet meer is weggelegd. Als een steeds groter wordende groep mensen dezelfde verschijnselen vertoont lijden de leden van deze groep aan een paniekstoornis waarbij de angst geen relatie onderhoudt met de werkelijkheid. Ik vrees dat de situatie anders is en dat er door steeds meer mensen gesignaleerd wordt dat er iets heel erg fout zit.

Maar ook: als je in je mooie huis op je luxe bank achter je breedbeeld zit en je realiseert je niet dat dat niet klopt, als je je niet af vraagt hoe dat kan en of je het verdient hebt, pas dan is er echt iets met je aan de hand. Maar de wachtkamer voor deze patient moet nog vol lopen.

zondag 7 november 2010

Van Bolivia naar Berlijn

Er is vaak genoeg gewezen op de hellenistische architectuur als model voor Hitlers duizendjarige rijk. Natuurlijk zijn er voldoende analogieen aanwijzbaar. Speer liet zich graag inspireren door deze erfenis.

De nationaal socialistische geest huist echter in de kelder van een veel oudere ruine, namelijk in die van het tempelcomplex Puma Punku op de Boliviaanse hoogvlakte Altiplano. Tussen 1927 en 1930 is op deze site uitgebreid onderzoek gedaan door astronoom en astrofysicus Dr. Hans Ludendorff en de astronomen Professor Dr. Arnold Kohlschütter van de Universiteit van Bonn, Dr. Rolf Müller van het Astrofysisch Instituut van Potsdam en Dr. Friedrich Becker van Specula Vaticana.




Laten we niet vergeten dat Hans Ludendorff de jongere broer was van generaal Erich Ludendorff. Erich Ludendorff stond net als Rudolf Hess in nauw contact met Alistair Crowley. In zijn boek Gespräche mit Hitler van voormalig Nazi leider Hermann Rauschning staat een notitie van Crowley waarin deze zegt:  ‘He (Hitler) almost certainly got the Swastika from us. I personally had suggested it to Ludendorff in ‘25 or ‘26'. De swastika is een van onze oudste religieuze symbolen. Zoals overal op aarde was het ook in de voorasteekse cultuur bekend.











Het is overigens nog altijd onopgehelderd welk volk het complex van Puma Punku heeft gebouwd en door welke oorzaak het is verwoest. Volgens een legende van de Asteken is het complex in een nacht door een volk van reuzen opgericht. Vergelijkbare legendes vind je ook rondom de site Baalbek of Balabakk in Libanon. Het is onderhand een geaccepteerde aanname dat de geschiedenis van Puma Punku teruggaat tot 15000 jaar voor onze jaartelling. Albert Speer wist van dit alles.

Pleidooi voor een nationaal kapitalisme

Marktwerking in de publieke sector zal de kwaliteit van de dienstverlening altijd ondermijnen zolang we toestaan dat organisaties in deze sector een beursgang maken. Op het moment van de beursgang wordt de complete sector speelbal van internationale investeerders en treedt het mechanisme van bonusbeloning in werking. Dit mechanisme houdt in dat de beloning vanaf het management niveau exponentieel toeneemt bij onthouding van de beoogde service.
Een mogelijke oplossing voor dit probleem is dat de instellingen die een nationaal belang dienen, gezamenlijk eigendom worden van de potentiele afnemers van de service.